REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasická lódna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Znojemska na tři druhy masa podušené spolu se zelím houbami a dalšími ingrediencemi ve steré lódně nad ohněm.


Ingredience:
6-8 kgvětší kusy vepřové kýty, králíci a kuřata
0,5 kgžampionů
3-4 paličkyčesneku
6 kscibule
6 ksvelkých čerstvých paprik
1/2 ksstředně velkého hlávkového zelí
grilovací koření
mletá červená peprika
pivo
pepř
sůl
olej
voda na podlití

Postup:

1. Do lódny (velká plechová nádoba) s rozpáleným olejem vložíme kusy masa
2. Zprudka je restujeme ze všech stran
3. Přidáme na plátky pokrájenou cibuli, na jemno pokrájené zelí, na kousky pokrájenou papriku, na plátky pokrájený česnek a na půlky pokrájené žampiony a ještě krátce orestujeme
4. Dochutíme kořením, podlijeme pivem a vodou
5. Za občasného míchání podusíme do změknutí masa
6. Podáváme horké s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Množství koření a zeleniny dle vaší chuti. Králíky ani kuře nevykošťujeme.

Poznámka:

Pod loudnou topíme živým ohněm! Tento způsob přípravy masa se hodí při pořádání zahradních akcí, například místo grilování selete nebo špízů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy