REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasická lódna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Znojemska na tři druhy masa podušené spolu se zelím houbami a dalšími ingrediencemi ve steré lódně nad ohněm.


Ingredience:
6-8 kgvětší kusy vepřové kýty, králíci a kuřata
0,5 kgžampionů
3-4 paličkyčesneku
6 kscibule
6 ksvelkých čerstvých paprik
1/2 ksstředně velkého hlávkového zelí
grilovací koření
mletá červená peprika
pivo
pepř
sůl
olej
voda na podlití

Postup:

1. Do lódny (velká plechová nádoba) s rozpáleným olejem vložíme kusy masa
2. Zprudka je restujeme ze všech stran
3. Přidáme na plátky pokrájenou cibuli, na jemno pokrájené zelí, na kousky pokrájenou papriku, na plátky pokrájený česnek a na půlky pokrájené žampiony a ještě krátce orestujeme
4. Dochutíme kořením, podlijeme pivem a vodou
5. Za občasného míchání podusíme do změknutí masa
6. Podáváme horké s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Množství koření a zeleniny dle vaší chuti. Králíky ani kuře nevykošťujeme.

Poznámka:

Pod loudnou topíme živým ohněm! Tento způsob přípravy masa se hodí při pořádání zahradních akcí, například místo grilování selete nebo špízů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy