REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasická čočková polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nahnědlá hustá polévka s dostatečně uvařenou čočkou.


Ingredience:
1,5 lvody nebo vývaru
130 gčočky
30 gtuku
30 ghladké mouky
1 kscibule
2 ksstroužků česneku
drcený kmín
majoránka
petržel
pepř
sůl

Postup:

1. Přebranou a opláchnutou čočku zalijeme dostatečně vodou, uvedeme do varu a pak zvolna vaříme téměř do měkka
2. Na tuku osmahneme dorůžova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku
3. Do světlé jíšky přidáme studenou vodu nebo vývar z čočky, sůl, majoránku, pepř, kmín a za občasného míchání vaříme cca 20 minut
4. Ke konci do polévky přidáme uvařenou čočku, utřený česnek se solí a krátce povaříme.

Doporučení:

Pikantní chuť polévky získáme, když při přípravě jíšky přidáme mletou papriku. Hotovou polévku můžeme také doplnit nakrájenou paprikovou klobásou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy