Piškotové řezy potřené džemem, pokladené kiwi, zalité želé, podávané ozdobené šlehačkou.
Ingredience:
150 g | polohrubé mouky |
150 g | cukru |
30 g | strouhaného kokosu |
6 ks | vajec |
1 ks | vanilkového cukru |
4 lžíce | oleje |
tuk a hrubá mouka na pekáčky | |
Na náplň: | |
100 g | meruňkového džemu |
8 ks | kiwi |
2 ks | sáčků zeleného dortového želé |
Na dohotovení: | |
150 ml | smetany ke šlehání |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do hladké pěny a bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, pak obě hmoty spojíme, vmícháme prosátou polohrubou mouku, kokos a olej
2. Těsto rozdělíme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných pekáčků o velikosti 25×20 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak necháme vychladnout a jeden korpus necháme v pekáčku a druhý opatrně vyklopíme
3. Korpus v pekáčku potřeme polovinou džemu, rozložíme na něho oloupané rozpůlené kiwi, zalijeme je želé, připraveným podle návodu na obalu, necháme mírně ztuhnout a potom na něho položíme druhý korpus potřený zbylým džemem
4. Moučník necháme v chladničce ztuhnout, poté vyklopíme, nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a pocukrujeme.