REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kiwi řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové řezy potřené džemem, pokladené kiwi, zalité želé, podávané ozdobené šlehačkou.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
150 gcukru
30 gstrouhaného kokosu
6 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
4 lžíceoleje
tuk a hrubá mouka na pekáčky
Na náplň:
100 gmeruňkového džemu
8 kskiwi
2 kssáčků zeleného dortového želé
Na dohotovení:
150 mlsmetany ke šlehání
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do hladké pěny a bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, pak obě hmoty spojíme, vmícháme prosátou polohrubou mouku, kokos a olej
2. Těsto rozdělíme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných pekáčků o velikosti 25×20 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak necháme vychladnout a jeden korpus necháme v pekáčku a druhý opatrně vyklopíme
3. Korpus v pekáčku potřeme polovinou džemu, rozložíme na něho oloupané rozpůlené kiwi, zalijeme je želé, připraveným podle návodu na obalu, necháme mírně ztuhnout a potom na něho položíme druhý korpus potřený zbylým džemem
4. Moučník necháme v chladničce ztuhnout, poté vyklopíme, nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy