REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kefírová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá buchta připravená z kefírového mléka, polohrubé mouky, moučkového cukru, vajec a oleje.


Ingredience:
500 mlkefírového mléka
150 mloleje
400 gpolohrubé mouky
300 gmoučkového cukru
2 ksvajec
1 sáčekprášek do pečiva
máslo na vymazání pekáčku
mouka na vysypání pekáčku

Postup:

1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a to nejlépe pomocí ručního elektrického šlehače
2. Žloutky v míse smícháme s ostatními ingrediencemi a pak opatrně přimícháme sníh z bílků
3. Hotové těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 15 minut (nebo dokud vršek buchty není krásně zlatavý)
4. Upečenou buchtu necháme vychladnout, pak ji posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy