REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Keffeta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí dochucené římským kmínem, pepřem, čubricí, česnekem a cibulí.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
4 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 kscibule
1 lžičkakoření Čubrica
špetka římského kmínu
pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem a kořením
2. Z ochucené směsi vytvarujeme placičky, které ugrilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu.

Poznámka:

Čubrica – Základ této směsi pocházející z Balkánu tvoří pískavice, libeček a sušená saturejka. Další složkou je pražená kukuřičná mouka, a sůl. K tomuto základu se často přidávají sušené chilli papričky nebo sušená celerová nať. Chuť má hořkou až mírně palčivou. Hodí se na grilované pokrmy, hlavně z mletého masa. Samozřejmě má velké uplatnění v balkánských pokrmech jako například v musace nebo džuveči. Také se dává do kebabu, zeleninových a masových směsí a do některých zeleninových polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy