Mleté hovězí dochucené římským kmínem, pepřem, čubricí, česnekem a cibulí.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 lžička | koření Čubrica |
špetka římského kmínu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem a kořením
2. Z ochucené směsi vytvarujeme placičky, které ugrilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu.
Čubrica – Základ této směsi pocházející z Balkánu tvoří pískavice, libeček a sušená saturejka. Další složkou je pražená kukuřičná mouka, a sůl. K tomuto základu se často přidávají sušené chilli papričky nebo sušená celerová nať. Chuť má hořkou až mírně palčivou. Hodí se na grilované pokrmy, hlavně z mletého masa. Samozřejmě má velké uplatnění v balkánských pokrmech jako například v musace nebo džuveči. Také se dává do kebabu, zeleninových a masových směsí a do některých zeleninových polévek.