REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájená kedlubna podušená na cibulce a ochucená kořením.


Ingredience:
600 gkedluben
40 gtuku
20 ghladké mouky
1 lžíceocta
1 kscibule
kmín
cukr
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Kedlubny oloupeme, nastrouháme na nudličky
2. Na rozpáleném tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, kmín, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
3. Zaprášíme hladkou moukou, vydusíme, dochutíme octem a cukrem.

Doporučení:

Podáváme k pečenému nebo dušenému masu.

Poznámka:

Kedlubny obecně raději dusíme, při vaření ztrácí více vitamínů.Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy