REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová mléčná polévka s vložkou orestovaných nudliček žemlí.


Ingredience:
1,25 lvody
0,25 lkávové smetany
2 ksvětší kedlubny i s malými výhonky listů
2 ksžemle (rohlíků)
1 kskostky masoxu
1 ksžloutku
30 gmargarínu
30 ghladké mouky
30 gmásla
muškátový květ
kmín
sůl
zelená petrželka
tuk na osmažení žemlí

Postup:

1. Do hrnce dáme máslo a krátce v něm orestujeme oloupanou, nastrouhanou kedlubnu i s malými výhonky listů, které jemně nasekáme
2. Přidáme sůl, kmín, rozdrobenou kostku masoxu, vše podlijeme vodou a vaříme doměkka
3. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zředíme smetanou a chvíli povaříme
4. Smetanovou jíšku (bešamel) dáme do hrnce s polévkou, dobře rozkvedláme, okořeníme, přisolíme dle potřeby, ale dále nevaříme
5. Nakonec do polévky vložíme žloutek, usekanou petrželku a polévku zamícháme
6. Jako vložku do polévky podáváme na nudličky nakrájenou osmaženou žemli.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy