REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnová polévka IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z kedluben, cibule, vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 mlsmetany 33%
2 lžícebílého vinného octa
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
2 kscibule
2 kskedluben
1 lzeleninového vývaru
hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián, libeček)
sůl

Postup:

1. Kedlubny i cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. V hrnci na rozehřátém másle a olivovém oleji zeleninu opékáme na mírném ohni asi 8 minut, potom zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a zhruba 10 minut povaříme
3. Poté polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, přidáme vinný ocet, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a ještě asi 10 minut povaříme
4. Nakonec do polévky vsypeme omyté, osušené, na jemno nasekané bylinky, dochutíme solí i pepřem a podáváme s chlebovými krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy