Krémová polévka z kedluben, cibule, vývaru a dalších ingrediencí.
Ingredience:
100 ml | smetany 33% |
2 lžíce | bílého vinného octa |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | cibule |
2 ks | kedluben |
1 l | zeleninového vývaru |
hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián, libeček) | |
sůl |
Postup:
1. Kedlubny i cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. V hrnci na rozehřátém másle a olivovém oleji zeleninu opékáme na mírném ohni asi 8 minut, potom zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a zhruba 10 minut povaříme
3. Poté polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, přidáme vinný ocet, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a ještě asi 10 minut povaříme
4. Nakonec do polévky vsypeme omyté, osušené, na jemno nasekané bylinky, dochutíme solí i pepřem a podáváme s chlebovými krutony.