REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnová polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kedluben, koření, smetany, mléka a šunky, ozdobená petrželkou.


Ingredience:
750 mlmléka
100 mlsmetany
100 gšunky
100 ghladké mouky
40 gmásla
2 ksvětších kedluben
2 ksstroužků česneku
špetka muškátového květu
mletý bílý pepř
vegeta
petrželka
sůl

Postup:

1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky
2. V hrnci rozehřejeme máslo, prolisujeme k němu oloupané stroužky česneku, přidáme nudličky kedluben a orestujeme je dohněda, přisypeme mouku, promícháme, zalijeme mlékem a dobře prošleháme
3. Pak polévku ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a 10-15 minut povaříme na mírném ohni, ke konci varu přilijeme pro zjemnění smetanu, podle chuti zaprášíme vegetou a promícháme
4. Šunku nakrájíme na nudličky a před podáváním ji nasypeme na polévku, na talíři každou porci polévky ozdobíme kouskem zelené petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy