REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kastrolková roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí roštěnky podušené v cibulovém základě spolu s lečem. Recept původem ze Šumperska.


Ingredience:
500 ghovězího roštěnce
200 gbrambor
100 gcibule
100 gškvařeného sádla
100 gcibule
0,5 lvody
majoránka
mletý černý pepř
špetka mleté červené papriky
kmín
sůl

Postup:

1. Roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem 2. Jednotlivé plátky masa opečeme po obou stranách na jedné třetině tuku
3. Oloupanou cibuli nakrájíme, v hrnci (kastrůlku) osmahneme dorůžova, přidáme špeku červené papriky, mírně zalijeme teplou vodou
4. Do základu dáme opečené roštěnky, kmín a vše dusíme
5. K poloměkkému masu přidáme na kostky nakrájené brambory a pokrm dolijeme horkou vodou
6. Znovu dusíme, přidáme lečo, dle chuti okořeníme a případně přisolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy