REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanová srdíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdíčka z mouky, kaštanového pyré, másla a dalších ingrediencí, po upečení obalená ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gkaštanového pyré
100 gmásla
75 gmoučkového cukru
2 lžícerumu
1/4 lžičkysoli
1 ksvejce
Na obalení:
2 lžícemoučkového cukru
2 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, vejce, změklého másla, kaštanového pyré a rumu vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na 1 hodinu dáme do lednice
2. Z vychlazeného těsta vyválíme plát silný asi 8 mm, vykrájíme z něho srdíčka a poklademe na plech vyložený pečicím papírem
3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 10-12 minut)
4. Ještě horké obalíme ve směsi moučkového cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.

Doporučení:

Kaštanové pyré si můžete koupit, nebo připravit i doma, recepty najdete zde: Sladké kaštanové pyré, Kaštanové pyré.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy