Pečená srdíčka z mouky, kaštanového pyré, másla a dalších ingrediencí, po upečení obalená ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
100 g | kaštanového pyré |
100 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
2 lžíce | rumu |
1/4 lžičky | soli |
1 ks | vejce |
Na obalení: | |
2 lžíce | moučkového cukru |
2 ks | sáčku vanilkového cukru |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, vejce, změklého másla, kaštanového pyré a rumu vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na 1 hodinu dáme do lednice
2. Z vychlazeného těsta vyválíme plát silný asi 8 mm, vykrájíme z něho srdíčka a poklademe na plech vyložený pečicím papírem
3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 10-12 minut)
4. Ještě horké obalíme ve směsi moučkového cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Kaštanové pyré si můžete koupit, nebo připravit i doma, recepty najdete zde: Sladké kaštanové pyré, Kaštanové pyré.