REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karotky s pomerančovou kůrkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená karotka krátce marinovaná ve sladkokyselém nálevu a na grilu zkaramelizovaná.


Ingredience:
10 kskarotek
2 lžícenasekané petrželky
voda
sůl
Na nálev:
50 gmásla
4 lžícemedu
2 lžícebalsamikový ocet
kůra z 1 pomeranče
sůl

Postup:

1. Očištěné karotky krátce povaříme v mírně osolené vodě tak, aby zůstaly tuhé, pak je ochladíme studenou vodou a necháme okapat
2. V kastrůlku svaříme rozpuštěné máslo s medem, špetkou soli, balsamikovým octem, nastrouhanou kůrou z dobře očištěného pomeranče a když se tekutina zredukuje, dáme do ní povařené karotky, necháme je v nálevu chvíli potopené a pak je vyndáme
3. Gril rozpálíme na střední teplotu, mrkve položíme na grilovací rošt, gril přiklopíme a mrkve grilujeme asi 4-6 minut, až se zkaramelizují, občas je kleštěmi obrátíme
4. Grilované mrkve položíme do zbylé prohřáté zálivky a posypeme na drobno nasekanou petrželkou
5. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy