Vepřové kotlety ochucené kořením kari a solí, upečené společně s brambory nakrájenými na hranolky, přelité smetanou na šlehání.
Ingredience:
4 ks | vepřových kotlet |
4 ks | větších brambor |
200 ml | smetany na šlehání |
kari | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety si očistíme, naklepeme, osolíme a lehce posypeme kořením kari z obou stran
2. Brambory si oloupeme a nakrájíme na hranolky
3. Do vymazaného pekáčku olejem naskládáme kotlety, obložíme hranolky z brambor a pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme
4. Po 10 minutách pečení zalijeme kotlety smetanou a pečeme, dokud nejsou kotlety a brambory měkké
5. Kotlety servírujeme přelité smetanovou šťávou a obložené bramborovými hranolky.