REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karlovarský guláš v chlebu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z telecí kližky, zjemněný smetanou, dušený zaklopený v troubě, servírovaný v malém bochníku.


Ingredience:
600 gtelecí kližky
50 gsádla
4 ksmalých bohníků chleba k podávání
1 ksvelké cibule
2 lžícerajského protlaku
2 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkapálivé mleté papriky
500 mlhovězího vývaru
150 mlsmetany ke šlehání
1 malá konzervasterilovaného hrášku bez nálevu
mletý pepř
zakysaná smetana
bylinky na ozdobu
voda
sůl

Postup:
  1. V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme dorůžova oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme očištěné, na kostičky nakrájené maso, za stálého míchání ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, přidáme rajský protlak, zamícháma a nakonec podlijeme vývarem
  2. Zakolopené dáme do trouby a dusíme při 160 °C doměkka (asi 2-2,5 hodiny)
  3. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme 400 ml vody, asi 20 minut vaříme, pak vmícháme smetanu, maso vrátíme zpět, přidáme hrášek a už jen krátce prohřejeme
  4. Z bochníků chleba odkrojíme vršky, vydlabeme střídu, místo ní nalijeme guláš a podáváme ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.
Doporučení:

Guláš můžeme také podávat s bramborami, noky nebo knedlíky. Ovšem typickou přílohou jsou karlovarské knedlíky!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy