Usmažené sýrové karbanátky podávané nejlépe na plátcích chleba potřených hořčicí, hojně posypané cibulí.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
250 g | taveného sýra bez příchuti, například tavený ementál |
120 g | tuku na smažení |
50 g | jemné strouhanky |
50 ml | mléka |
3 ks | vejce |
petrželka nebo pažitka | |
sůl |
Postup:
1. Tavený sýr nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme podle chuti sůl, celá vejce, mléko, jemně nakrájenou petrželku nebo pažitku a vše dobře promícháme, strouhanky přidáme jen tolik, aby jsme získali dobře zpracovatelné těsto
2. Tvoříme malé karbanátky, které smažíme na rozpáleném tuku po obou stranách dočervena
3. Podáváme nejlépe na krajíčcích čerstvého chleba pomazaných hořčicí, posypané jemně nakrájenou cibulí.