REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z mletého masa, kysaného zelí, cibule, slaniny a dalších ingrediencí, vytvarovaná do malých karbanátek a opečená dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého hovězího
500 gbrambor
250 gkysaného zelí
75 gslaniny
150 mlmléka
2 lžícemleté papriky
1 lžícenasekané petrželky
2 ksčervené papriky
2 kshousek
2 ksvajec
1 kscibule
1 ksjarní cibulky
mletý pepř
kmín
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Kysané zelí scedíme, necháme okapat a překrájíme na menší kousky
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno i slaninu nakrájenou na menší kostičky orestujeme v pánvi a den staré housky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka s rozšlehaným vejcem, zlehka vymačkáme
3. Do mísy dáme mleté hovězí maso, orestovanou cibuli se slaninou, překrájené zelí, na jemno nakrájenou petrželku, očištěnou, na malé kousky nakrájenou papriku, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou a vše dobře promícháme
4. Ze směsi vytvarujeme menší karbanátky, které zvolna po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
5. Oloupané brambory nakrájíme na asi centimetrové plátky, chvíli opékáme na rozehřátém oleji, pak přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou červenou papriku, na drobno nasekanou jarní cibulku, kmín a sůl
6. Vše společně orestujeme a podáváme s opečenými karbanátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy