Mleté hovězí maso promíchané s kořením a nastrouhaným sýrem, vytvarované do menších karbanátků obalených do plátků libové anglické slaniny, usmažené, ozdobené povoleným sýrem a orestovanou šalotkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | mletého hovězího masa |
300 g | tuku na smažení |
150 g | čerstvého bylinkového sýra |
8 ks | plátků libovější anglické slaniny |
2 ks | malé šalotky |
1 ks | svazeček čerstvé byzalky nebo petrželky na ozdobení |
sladká paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso uhněteme se solí, pepřem, sladkou paprikou a 100 g nastrouhaného sýra, navlhčíme si ruce a vytvarujeme 8 ks menších karbanátků
2. Kolem okrajů masové bochánky obalíme po plátku slaniny, které upevníme párátky
3. Nadrobno nakrájenou šalotku zprudka orestujeme dozlatova, pak ji vytáhneme a do oleje vložíme karbanátky, z každé strany je smažíme asi 5 minut
4. Zbytek sýra rozdělíme na jednotlivé kousky horkých karbanátků a necháme ho rozpustit
5. Karbanátky ozdobíme orestovanou šalotkou, na talíři je můžeme ještě ozdobit čerstvými lístky petrželky nebo bazalky.
Jako přílohu podáváme pečivo nebo různě upravené brambory a čerstvou, nakrájenou zeleninu, či zeleninové saláty.