REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s bylinkovým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí maso promíchané s kořením a nastrouhaným sýrem, vytvarované do menších karbanátků obalených do plátků libové anglické slaniny, usmažené, ozdobené povoleným sýrem a orestovanou šalotkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gmletého hovězího masa
300 gtuku na smažení
150 gčerstvého bylinkového sýra
8 ksplátků libovější anglické slaniny
2 ksmalé šalotky
1 kssvazeček čerstvé byzalky nebo petrželky na ozdobení
sladká paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso uhněteme se solí, pepřem, sladkou paprikou a 100 g nastrouhaného sýra, navlhčíme si ruce a vytvarujeme 8 ks menších karbanátků
2. Kolem okrajů masové bochánky obalíme po plátku slaniny, které upevníme párátky
3. Nadrobno nakrájenou šalotku zprudka orestujeme dozlatova, pak ji vytáhneme a do oleje vložíme karbanátky, z každé strany je smažíme asi 5 minut
4. Zbytek sýra rozdělíme na jednotlivé kousky horkých karbanátků a necháme ho rozpustit
5. Karbanátky ozdobíme orestovanou šalotkou, na talíři je můžeme ještě ozdobit čerstvými lístky petrželky nebo bazalky.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme pečivo nebo různě upravené brambory a čerstvou, nakrájenou zeleninu, či zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy