REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelovo-banánové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus, potřený zavařeninou, obložený kolečky banánů, nakonec potřený smetanovým krémem a posypaný nastrouhanou čokoládou, po ztuhnutí nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gkrupicového cukru
250 gHery nebo másla
5 ksvajec
4 ksvětší banány
1 plechovkaTatra Salko nebo Tatra Salko karamel
1 sáčekprášek do pečiva
5 lžicstudené vody
rybízový džem
čokoláda na vaření na zdobení

Postup:

1. Vajíčka opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s cukrem a vodou
2. Postupně přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva, nakonec do tuha vyšlehaný sníh z bílků
3. Těsto vylijeme na tukem vymaštěný a pomoučený plech
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C cca 20-25 minut
5. Po upečení necháme korpus vychladnout, potřeme jej džemem a naskládáme na něj na kolečka nakrájené banány
6. Vyšleháme zchladlé zkaramelizované Salko nebo Salko karamel s máslem, když je krém hladký, naneseme jej na banány
7. Nakonec dezert posypeme nastrouhanou čokoládou, krájíme až po ztuhnutí v lednici.

Doporučení:

A jak zkaramelizovat Salko? Kondenzované slazené mléko se vaří neotevřené v hrnci s vodou. Musí být ponořená celá konzerva. Vaří se 2 hodiny.

Poznámka:

Zdroj: tatramleko.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy