REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelovo-banánové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený marmeládou, obložený banány, doplněný smetanovým krémem a nakonec ozdobený nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 gcukru moučka
10 lžicoleje
10 lžichorké vody
4 ksvajec
1/2 ksprášku do pečiva
Na krém:
250 gHery nebo másla
1 konzervaTatra Salko
Ostatní:
4 ksvětší banány (lze použít i jené ovoce)
čokoláda na vaření na zdobení
jahodový, malinový či ostružinový džem
mouka na vysypání plechu a tuk na vymazání

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva
2. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta
3. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu, s vyšším okrajem, asi 20 minut na 160 °C, pak necháme piškot vychladnout
4. Zchladlý korpus potřeme džemem a naskládáme na něj na kolečka nakrájené banány (místo banánů můžeme použít například mandarinky, jahody či broskve)
5. Vyšleháme zchladlé zkaramelizované Salko s máslem, když je krém hladký, naneseme jej na banány
6. Dezert nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou, krájíme až po ztuhnutí v lednici.

Doporučení:

A jak zkaramelizovat Salko? Kondenzované slazené mléko se vaří neotevřené v hrnci s vodou. Musí být ponořená celá konzerva. Vaří se 2 hodiny.

Poznámka:

Zdroj: Mlékárna Hlinsko, a.s.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy