REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelovo-banánové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený marmeládou, obložený banány, doplněný smetanovým krémem a nakonec ozdobený nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 gcukru moučka
10 lžicoleje
10 lžichorké vody
4 ksvajec
1/2 ksprášku do pečiva
Na krém:
250 gHery nebo másla
1 konzervaTatra Salko
Ostatní:
4 ksvětší banány (lze použít i jené ovoce)
čokoláda na vaření na zdobení
jahodový, malinový či ostružinový džem
mouka na vysypání plechu a tuk na vymazání

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva
2. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta
3. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu, s vyšším okrajem, asi 20 minut na 160 °C, pak necháme piškot vychladnout
4. Zchladlý korpus potřeme džemem a naskládáme na něj na kolečka nakrájené banány (místo banánů můžeme použít například mandarinky, jahody či broskve)
5. Vyšleháme zchladlé zkaramelizované Salko s máslem, když je krém hladký, naneseme jej na banány
6. Dezert nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou, krájíme až po ztuhnutí v lednici.

Doporučení:

A jak zkaramelizovat Salko? Kondenzované slazené mléko se vaří neotevřené v hrnci s vodou. Musí být ponořená celá konzerva. Vaří se 2 hodiny.

Poznámka:

Zdroj: Mlékárna Hlinsko, a.s.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy