V troubě upečené košíčky plněné karamelovým krémem, ozdobené nastrouhanou čokoládou.
Ingredience:
375 g | hladké mouky |
250 g | tuku Hery |
125 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
strouhaná citronová kůra | |
tuk a hrubá mouka na formičky | |
Na krém: | |
250 g | másla |
1 ks | plechovky karamelového kondenzovaného mléka |
Na ozdobení: | |
čokoláda |
Postup:
1. Uzavřenou plechovku mléka vaříme 2 hodiny ponořenou v hrnci s vodou, pak ji necháme vychladnout a obsah plechovky vyšleháme se změklým máslem na krém
2. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na menší kousky nakrájený změklý tuk, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet
3. Pak kousky těsta naplníme tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na košíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova, košíčky vyklopíme a necháme vychladnout
4. Upečené korpusy plníme cukrářským sáčkem naplněným karamelovým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Foto: Andrea Motlíková