REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové košíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené košíčky plněné karamelovým krémem, ozdobené nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
375 ghladké mouky
250 gtuku Hery
125 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
strouhaná citronová kůra
tuk a hrubá mouka na formičky
Na krém:
250 gmásla
1 ksplechovky karamelového kondenzovaného mléka
Na ozdobení:
čokoláda

Postup:

1. Uzavřenou plechovku mléka vaříme 2 hodiny ponořenou v hrnci s vodou, pak ji necháme vychladnout a obsah plechovky vyšleháme se změklým máslem na krém
2. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na menší kousky nakrájený změklý tuk, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet
3. Pak kousky těsta naplníme tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na košíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova, košíčky vyklopíme a necháme vychladnout
4. Upečené korpusy plníme cukrářským sáčkem naplněným karamelovým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.

Poznámka:

Foto: Andrea Motlíková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy