REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizovaný malinový dezert

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený dezert z listového těsta, pokladený malinami, potřený karamelovou omáčkou a ozdobený krémem.


Ingredience:
400 glistového nebo křehkého těsta
hladká mouka na pomoučení
Na krém:
2 lžícemalinové šťávy nebo likéru
2 lžícemoučkového cukru
100 gmascarpone
75 mlsmetany ke šlehání
Na karamelovou omáčku:
2 lžícesmetany ke šlehání
100 gpřírodního krupicového cukru
50 gmásla
kůra z 1/2 malého pomeranče
Na dohotovení:
300 gmalin

Postup:

1. Na lehce pomoučené ploše rozválíme těsto na půlcentimetrovou výšku a vykrojíme 4 kola o průměru 12 cm, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušné na 180 °C) 10 minut
2. Mezitím připravíme krém; mascarpone prošleháme s moučkovým cukrem, malinovou šťávou nebo likérem, pak vmícháme ušlehanou do polotuha smetanu a uložíme do lednice
3. V pánvi rozehřejeme krupicový cukr s máslem a smetanou, asi 5 minut prohříváme, než se cukr rozpustí a vznikne hladká karamelová omáčka typické světlé barvy, sundáme z tepla a vmícháme na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru
4. Předpečené korpusy vyjmeme, rozložíme na ně maliny tak, aby zůstal volný asi 1/
2 cm okraj, ovoce potřeme karamelovou omáčkou, vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 5 minut, než okraje korpusů zezlátnou
5. Nakonec ozdobíme připraveným krémem a přelijeme zbylou karamelovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy