REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizovaná šalotka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šalotka je velmi oblíbená ve francouzské kuchyni, nesmí chybět čerstvá v pověstných francouzských omáčkách, karamelizovaná se zase často podává jako příloha k masitým a drůbežím pokrmům.


Ingredience:
500 gšalotky
1 lžícečerstvého rozmarýnu
1 lžícemásla
cukr
sůl

Postup:

1. Šalotky oloupeme a podélně rozkrojíme
2. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme šalotky, osolíme, lehce posypeme cukrem, přidáme nasekaný rozmarýn a restujeme, až šalotka změkne a začne zlátnout
3. Takto upravenou šalotku podáváme teplou, jako přílohu k rozličným masitým pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy