Salát z růžičkové kapusty a vařeného hovězího masa.
Ingredience:
300 g | růžičkové kapusty |
100 g | vařeného hovězího |
masa | |
150 ml | vody |
1 ks | malé cibule |
1/4 ks | kostky Masoxu |
1 lžíce | oleje |
vinný ocet | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do hrnce s vodou rozdrobíme Masox, vložíme očištěnou a napůl překrájenou růžičkovou kapustu, osolíme, krátce povaříme a necháme vychladnout
2. Vychladlé kapustičky scedíme, přidáme k nim vinný ocet, mletý pepř, najemno nakrájenou cibuli
3. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a přidáme ke kapustě
4. Vše zlehka zamícháme a necháme 2 hodiny v chladu odležet.
– Podáváme s tmavým chlebem.