Uvařená kapusta rozemletá s houskou, cibulí a česnekem, smíchaná s vejcem a strouhankou, upečená v troubě.
Ingredience:
300 g | kapusty |
40 g | cibule |
10 g | oleje |
1 ks | housky |
1 ks | vejce |
1 ks | stroužku česneku |
1 dl | mléka |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu uvaříme, housku namočíme do mléka a vymačkáme
2. Uvařenou kapustu umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, česnekem a houskou
3. Přidáme vejce, sůl, podle potřeby trochu strouhanky a směs dobře promícháme
4. Zapékací misku lehce vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, rozložíme do ní směs a v dobře zahřáté troubě upečeme při teplotě kolem 180 °C.
– Pokrm vyvolávající zásaditou reakci moči.