REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené karbanátky z vařených brambor, povařené kapusty, jarní cibulky, koriandru, chilli, pepře a soli, podávané s ochucenými rajčaty a pošírovanými vejci.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
200 gbrambor
100 gkapusty
1 lžičkačerveného vinného octa
3 lžícemásla + na opečení
1 lžíceolivového oleje
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 kssvazku jarní cibulky
1 kssvazku koriandru
špetka chilli
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, kapustu nasekáme na nudličky a povaříme v osolené vodě 10 minut
2. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a polovinu opečeme 3-5 minut na másle
3. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme je, přidáme opečenou cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu nasekaného koriandru, ochutíme solí, pepřem, špetkou chilli, promícháme a ještě z teplé hmoty uděláme rukama namočenýma v ledové vodě 4 karbanátky, které pak v rozehřátém másle z každé strany 5 minut opečeme 4. Rajčata nakrájená na kostičky smícháme se zbylým nasekaným koriandrem, zbylými nakrájenými jarními cibulkami, olivovým olejem a vinným octem
5. V rendlíku přivedeme vodu k varu, koncem vařečky v ní uděláme vír, do něho vyklepneme vajíčko, lžící ve vodě přetahujeme bílek kolem žloutku, vaříme 3 minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý (zopakujeme to i s druhým vejcem)
6. Servírujeme 2 karbanátky, 1 vejce a rajčata.

Doporučení:

Do karbanátků můžeme přidat 100 g na kostičky nakrájeného uzeného masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy