Opečené karbanátky z vařených brambor, povařené kapusty, jarní cibulky, koriandru, chilli, pepře a soli, podávané s ochucenými rajčaty a pošírovanými vejci.
Ingredience:
Pro 2 osoby: | |
200 g | brambor |
100 g | kapusty |
1 lžička | červeného vinného octa |
3 lžíce | másla + na opečení |
1 lžíce | olivového oleje |
2 ks | rajčat |
2 ks | vajec |
1 ks | svazku jarní cibulky |
1 ks | svazku koriandru |
špetka chilli | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, kapustu nasekáme na nudličky a povaříme v osolené vodě 10 minut
2. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a polovinu opečeme 3-5 minut na másle
3. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme je, přidáme opečenou cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu nasekaného koriandru, ochutíme solí, pepřem, špetkou chilli, promícháme a ještě z teplé hmoty uděláme rukama namočenýma v ledové vodě 4 karbanátky, které pak v rozehřátém másle z každé strany 5 minut opečeme 4. Rajčata nakrájená na kostičky smícháme se zbylým nasekaným koriandrem, zbylými nakrájenými jarními cibulkami, olivovým olejem a vinným octem
5. V rendlíku přivedeme vodu k varu, koncem vařečky v ní uděláme vír, do něho vyklepneme vajíčko, lžící ve vodě přetahujeme bílek kolem žloutku, vaříme 3 minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý (zopakujeme to i s druhým vejcem)
6. Servírujeme 2 karbanátky, 1 vejce a rajčata.
Do karbanátků můžeme přidat 100 g na kostičky nakrájeného uzeného masa.