REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené karbanátky z vařených brambor, povařené kapusty, jarní cibulky, koriandru, chilli, pepře a soli, podávané s ochucenými rajčaty a pošírovanými vejci.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
200 gbrambor
100 gkapusty
1 lžičkačerveného vinného octa
3 lžícemásla + na opečení
1 lžíceolivového oleje
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 kssvazku jarní cibulky
1 kssvazku koriandru
špetka chilli
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, kapustu nasekáme na nudličky a povaříme v osolené vodě 10 minut
2. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a polovinu opečeme 3-5 minut na másle
3. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme je, přidáme opečenou cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu nasekaného koriandru, ochutíme solí, pepřem, špetkou chilli, promícháme a ještě z teplé hmoty uděláme rukama namočenýma v ledové vodě 4 karbanátky, které pak v rozehřátém másle z každé strany 5 minut opečeme 4. Rajčata nakrájená na kostičky smícháme se zbylým nasekaným koriandrem, zbylými nakrájenými jarními cibulkami, olivovým olejem a vinným octem
5. V rendlíku přivedeme vodu k varu, koncem vařečky v ní uděláme vír, do něho vyklepneme vajíčko, lžící ve vodě přetahujeme bílek kolem žloutku, vaříme 3 minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý (zopakujeme to i s druhým vejcem)
6. Servírujeme 2 karbanátky, 1 vejce a rajčata.

Doporučení:

Do karbanátků můžeme přidat 100 g na kostičky nakrájeného uzeného masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy