REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová roláda s mletým masem, čedarem a bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí maso obalené v kapustových listech, smotané do rolády. Podávané s jednoduchým bramborovým salátem.


Ingredience:
Ingredience na roládu:
½ kgmletého hovězího masa
6 ksvelkých listů kapusty
6 ksplátků čedaru
5 ksstroužků česneku
2 ksvětší mrkve
1 ksvajíčka
1/2 ksčervené cibule
sypká paprika
strouhanka
olivový olej
pepř
sůl
Ingredience na bramborový salát:
6 ksvětších brambor
1 ksstředně velké mrkve
4 lžícezakysané smetany
1 lžícetatarské omáčky
sůl

Postup:

1. Nejprve dáme vařit vodu do hrnce širšího průměru, osolíme ji, opepříme, nakrájíme do ní tři stroužky česneku na tenké plátky
2. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní šest listů kapusty, zbavených středového košťálu, čili z každého listu odstraníme část ve tvaru stromečku
3. Do té samé vody pokrájíme na tenké dlouhé plátky dvě mrkve zbavené nejsvrchnější vrstvy (to budou mrkve pro roládu) a jednu též oloupanou mrkev a nakrájenou na kostičky (mrkev pro salát)
4. Vše vaříme nejméně 15 minut doměkka
5. Slijeme vodu a mrkve pro roládu dáme stranou na talířek a stejně tak i na jiný talířek odložíme kostičky mrkve na salát
6. Mleté hovězí smícháme se dvěma prolisovanými stroužky česneku, s půlkou na kostičky nakrájenou červenou cibulí, solí, pepřem, jedním vajíčkem, dvěma hrstmi strouhanky a dvěma špetkami sypké papriky
7. Na prkénko si položíme zčásti přes sebe vždy dva listy kapusty, za ně další dva listy a pak ještě jednou stejně tak dva listy kapusty – listy se musí překrývat a vytvoří plochu (jako kdybyste se chystali umotat sushi, tedy ve tvaru řasy
8. Na plochu z kapustových listů položíme na prkénku válečkem rozválenou směs z mletého masa tak, aby kolem masa zbyl tak 1 cm kapustových listů
9. Na plochu z masa položíme 6 plátků čedaru tak, aby maso překryly
10. Na plátky čedaru naklademe doměkka uvařené plátky mrkve, doprostřed můžeme dát ještě i kousek kapusty z boků rolády a plátky povařeného česneku, kvůli zajímavé kresbě mozaiky
11. Takto pokladené kapustové listy zavineme do rolády, po bocích přečnívající kapustové listy zastrčíme opatrně dovnitř
12. Celou roládu opatrně podebereme rukama a položíme ji na olivový olej v pekáčku
13. Roládu pečeme na 180 °C cca 30 minut jako klasickou sekanou
14. Bramborový salát připravíme následujícím způsobem: uvaříme brambory ve slupce, oloupeme je, nakrájíme je na kostičky, promícháme je spolu s kostičkami pokrájené a povařené mrkve, přidáme 4 polévkové lžíce zakysané smetany a jednu lžíci tatarky, a salát lehce osolíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy