REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s vložkou kapusty, brambor a zeleniny, podávaná s nasucho opečenými plátky slaniny nebo s vložkou koleček párků nebo klobásek.


Ingredience:
550 gbrambor
200 gkapusty
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1,5 lzeleninového vývaru
8 ksvětších plátků slaniny (nebo dva párky, či klobásky)
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksmrkve
kousek celeru
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Změklé máslo a olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme očištěnou, najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer i česnek a za stálého míchání pět minut opečeme, potom přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, dobře osolíme, opepříme a opékáme ještě dalších 5 minut
2. Pak vlijeme vývar, přidáme půl lžičky kmínu, polovinu kapusty nakrájené na nudličky a zbavené tuhých částí, přivedeme k varu a když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem
3. Dochutíme solí, mletým pepřem, přidáme zbylou nakrájenou kapustu, ještě pár minut povaříme a podáváme s nasucho opečenými plátky slaniny, nebo s vložkou na kolečka pokrájených párků či klobásek.

Doporučení:

Pokud do polévky jako vložku zvolíme kolečka párků nebo klobásek, zprudka je orestujeme na pánvi na troše oleje, pak je teprve hodíme do polévky a to až na konci přípravy polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy