REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapučinový zákusek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus proložený pudinkovým krémem a kokosovým korpusem, potřený marmeládou a na povrchu ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na pevné těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 gtuku na pečení
100 gmoučkového cukru
50 gmeruňkové marmelády
50 gnahrubo nasekaných oříšků
4 ksžloutků
1 ksbalíčku prášku do pečiva
3 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkyjedlé sody
Na kokosové těsto:
150 gcukru krupice
100 gstrouhaného kokosu
40 ghladké mouky
4 ksbílků
Na sníh:
100 gcukru krupice
3 ksbílků
Na krém:
600 mlmléka
3 lžícesmetanového kapučina v prášku
250 gmásla
100 gcukru krupice
1 a 1/2 ksbalíčků vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, jedlou sodu, nakrájený tuk, žloutky, smetanu a vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dvě části
2. Jednu rozválíme na plát, přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut, necháme krátce vychladnout a pak ho vyklopíme na vál
3. Druhý díl těsta rozválíme, dáme na plech, potřeme částí marmelády, na ní rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, povrch posypeme na hrubo nasekanými oříšky a pečeme při 160 °C asi 30 minut, po upečení necháme částečně vychladnout na plechu a pak sundáme
4. Připravíme si kokosové těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, pak zlehka vmícháme strouhaný kokos, prosátou hladkou mouku a hotové těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem, pečeme při 200 °C asi 15 minut, po upečení sundáme z plechu, necháme vychladnout a odtrhneme papír
5. Z mléka, pudinkového prášku, kapučina a cukru uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a potom ho spolu s nakrájeným změklým máslem rozšleháme dohladka
6. První díl upečeného těsta potřeme polovinou pudinkového krému, na něj položíme kokosový korpus, potřeme marmeládou a druhou polovinou krému, na povrch položíme korpus s bílkovým sněhem
7. Dáme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy