REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapučinový zákusek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus proložený pudinkovým krémem a kokosovým korpusem, potřený marmeládou a na povrchu ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na pevné těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 gtuku na pečení
100 gmoučkového cukru
50 gmeruňkové marmelády
50 gnahrubo nasekaných oříšků
4 ksžloutků
1 ksbalíčku prášku do pečiva
3 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkyjedlé sody
Na kokosové těsto:
150 gcukru krupice
100 gstrouhaného kokosu
40 ghladké mouky
4 ksbílků
Na sníh:
100 gcukru krupice
3 ksbílků
Na krém:
600 mlmléka
3 lžícesmetanového kapučina v prášku
250 gmásla
100 gcukru krupice
1 a 1/2 ksbalíčků vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, jedlou sodu, nakrájený tuk, žloutky, smetanu a vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dvě části
2. Jednu rozválíme na plát, přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut, necháme krátce vychladnout a pak ho vyklopíme na vál
3. Druhý díl těsta rozválíme, dáme na plech, potřeme částí marmelády, na ní rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, povrch posypeme na hrubo nasekanými oříšky a pečeme při 160 °C asi 30 minut, po upečení necháme částečně vychladnout na plechu a pak sundáme
4. Připravíme si kokosové těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, pak zlehka vmícháme strouhaný kokos, prosátou hladkou mouku a hotové těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem, pečeme při 200 °C asi 15 minut, po upečení sundáme z plechu, necháme vychladnout a odtrhneme papír
5. Z mléka, pudinkového prášku, kapučina a cukru uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a potom ho spolu s nakrájeným změklým máslem rozšleháme dohladka
6. První díl upečeného těsta potřeme polovinou pudinkového krému, na něj položíme kokosový korpus, potřeme marmeládou a druhou polovinou krému, na povrch položíme korpus s bílkovým sněhem
7. Dáme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy