REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapučinový zákusek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus proložený pudinkovým krémem a kokosovým korpusem, potřený marmeládou a na povrchu ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na pevné těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 gtuku na pečení
100 gmoučkového cukru
50 gmeruňkové marmelády
50 gnahrubo nasekaných oříšků
4 ksžloutků
1 ksbalíčku prášku do pečiva
3 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkyjedlé sody
Na kokosové těsto:
150 gcukru krupice
100 gstrouhaného kokosu
40 ghladké mouky
4 ksbílků
Na sníh:
100 gcukru krupice
3 ksbílků
Na krém:
600 mlmléka
3 lžícesmetanového kapučina v prášku
250 gmásla
100 gcukru krupice
1 a 1/2 ksbalíčků vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, jedlou sodu, nakrájený tuk, žloutky, smetanu a vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dvě části
2. Jednu rozválíme na plát, přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut, necháme krátce vychladnout a pak ho vyklopíme na vál
3. Druhý díl těsta rozválíme, dáme na plech, potřeme částí marmelády, na ní rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, povrch posypeme na hrubo nasekanými oříšky a pečeme při 160 °C asi 30 minut, po upečení necháme částečně vychladnout na plechu a pak sundáme
4. Připravíme si kokosové těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, pak zlehka vmícháme strouhaný kokos, prosátou hladkou mouku a hotové těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem, pečeme při 200 °C asi 15 minut, po upečení sundáme z plechu, necháme vychladnout a odtrhneme papír
5. Z mléka, pudinkového prášku, kapučina a cukru uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a potom ho spolu s nakrájeným změklým máslem rozšleháme dohladka
6. První díl upečeného těsta potřeme polovinou pudinkového krému, na něj položíme kokosový korpus, potřeme marmeládou a druhou polovinou krému, na povrch položíme korpus s bílkovým sněhem
7. Dáme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Sváteční vaření z regionálních specialit

S příchodem adventu nastává jedno z nejkrásnějších období celého roku. Čas více než kdy jindy můžeme trávit se svými blízkými a každý takový okamžik si žádá něco velmi speciálního. A proto jsme pro vás připravili několik slavnostních receptů, kterými potěšíte doslova všechny strávníky. Při výběru surovin pro přípravu těchto svátečních pokrmů doporučujeme sledovat označení Regionální potravina, jejíž logo stvrzuje, že se jedná o kvalitní produkty, které navíc pocházejí přímo z vašeho kraje a blízkého okolí. Budete tak mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny a zároveň tak podpoříte místní farmáře. Krásné prožití vánočních svátků.

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Levné vánoční cukroví – cukroví za pár korun

Drahota, kam se podíváš a tak nezbývá, než začít šetřit. Ale umíte si představit vánoce bez vánočního cukroví? Většina Čechů asi ne a tak pro ty, co letos opravdu potřebují ušetřit tu máme výběr některých receptů na vánoční cukroví, které pořídíte za pár korun. Jde jak o levné pečené vánoční cukroví, tak o to nepečené. Inspirujte se našimi recepty a dopřejte si i letos několik druhů levného vánočního cukroví, které nezruinuje vaše konto.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy