REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapučinový zákusek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus proložený pudinkovým krémem a kokosovým korpusem, potřený marmeládou a na povrchu ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na pevné těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 gtuku na pečení
100 gmoučkového cukru
50 gmeruňkové marmelády
50 gnahrubo nasekaných oříšků
4 ksžloutků
1 ksbalíčku prášku do pečiva
3 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkyjedlé sody
Na kokosové těsto:
150 gcukru krupice
100 gstrouhaného kokosu
40 ghladké mouky
4 ksbílků
Na sníh:
100 gcukru krupice
3 ksbílků
Na krém:
600 mlmléka
3 lžícesmetanového kapučina v prášku
250 gmásla
100 gcukru krupice
1 a 1/2 ksbalíčků vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, jedlou sodu, nakrájený tuk, žloutky, smetanu a vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dvě části
2. Jednu rozválíme na plát, přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut, necháme krátce vychladnout a pak ho vyklopíme na vál
3. Druhý díl těsta rozválíme, dáme na plech, potřeme částí marmelády, na ní rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, povrch posypeme na hrubo nasekanými oříšky a pečeme při 160 °C asi 30 minut, po upečení necháme částečně vychladnout na plechu a pak sundáme
4. Připravíme si kokosové těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, pak zlehka vmícháme strouhaný kokos, prosátou hladkou mouku a hotové těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem, pečeme při 200 °C asi 15 minut, po upečení sundáme z plechu, necháme vychladnout a odtrhneme papír
5. Z mléka, pudinkového prášku, kapučina a cukru uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a potom ho spolu s nakrájeným změklým máslem rozšleháme dohladka
6. První díl upečeného těsta potřeme polovinou pudinkového krému, na něj položíme kokosový korpus, potřeme marmeládou a druhou polovinou krému, na povrch položíme korpus s bílkovým sněhem
7. Dáme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch

Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy