Upečený korpus proložený pudinkovým krémem a kokosovým korpusem, potřený marmeládou a na povrchu ozdobený bílkovým sněhem.
Ingredience:
Na pevné těsto: | |
400 g | polohrubé mouky |
200 g | tuku na pečení |
100 g | moučkového cukru |
50 g | meruňkové marmelády |
50 g | nahrubo nasekaných oříšků |
4 ks | žloutků |
1 ks | balíčku prášku do pečiva |
3 lžíce | zakysané smetany |
1/2 lžičky | jedlé sody |
Na kokosové těsto: | |
150 g | cukru krupice |
100 g | strouhaného kokosu |
40 g | hladké mouky |
4 ks | bílků |
Na sníh: | |
100 g | cukru krupice |
3 ks | bílků |
Na krém: | |
600 ml | mléka |
3 lžíce | smetanového kapučina v prášku |
250 g | másla |
100 g | cukru krupice |
1 a 1/2 ks | balíčků vanilkového pudinkového prášku |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, jedlou sodu, nakrájený tuk, žloutky, smetanu a vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dvě části
2. Jednu rozválíme na plát, přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut, necháme krátce vychladnout a pak ho vyklopíme na vál
3. Druhý díl těsta rozválíme, dáme na plech, potřeme částí marmelády, na ní rozetřeme tuhý sníh z bílků a cukru, povrch posypeme na hrubo nasekanými oříšky a pečeme při 160 °C asi 30 minut, po upečení necháme částečně vychladnout na plechu a pak sundáme
4. Připravíme si kokosové těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, pak zlehka vmícháme strouhaný kokos, prosátou hladkou mouku a hotové těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem, pečeme při 200 °C asi 15 minut, po upečení sundáme z plechu, necháme vychladnout a odtrhneme papír
5. Z mléka, pudinkového prášku, kapučina a cukru uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a potom ho spolu s nakrájeným změklým máslem rozšleháme dohladka
6. První díl upečeného těsta potřeme polovinou pudinkového krému, na něj položíme kokosový korpus, potřeme marmeládou a druhou polovinou krému, na povrch položíme korpus s bílkovým sněhem
7. Dáme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.