V alobalu upečené porce kapra, servírované s citrónovým máslem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | porce kapra |
citrónová šťáva | |
máslo | |
olej | |
alobal | |
Citrónové máslo: | |
100 g | másla |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1 lžička | strouhané citrónové kůry |
špetka soli |
Postup:
1. Očištěné porce kapra osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a potřeme rozehřátým máslem
2. Dostatečně velké kusy alobalu potřeme olejem a jednotlivé porce do nich zabalíme tak, aby během pečení nemohla unikat šťáva ani pára
3. Zabalenou rybu položíme na mřížku, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut
4. Upečené porce kapra klademe na talíř i s alobalem, který pootevřeme a na každou porci položíme dvě kolečka citrónového másla
5. Ihned podáváme.
Příprava citrónového másla:
Změklé máslo utřeme do pěny, ochutíme, necháme chvilku v chladnu a potom pomocí alobalu vytvarujeme váleček a necháme v chladničce ztuhnout.