REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr smažený v parmazánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1200 g kapra
šťáva z 1 citronu
olej na smažení
dílky citronu na ozdobu
sůl
Na obalení:
10 lžicstrouhanky
6 lžichladké mouky
4 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícenasekané petrželky
2 ksvajec

Postup:

1. Kapra dobře očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy, které poklademe citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet
2. V hlubokém talíři smícháme strouhanku s na jemno nastrouhaným parmazánem a na drobno nasekanou petrželkou, v druhém talíři rozšleháme vejce a do třetího talíře nasypeme hladkou mouku
3. Porce kapra po obou stranách osolíme, obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance
4. V pánvi na rozehřátém oleji kapra osmažíme po obou stranách dozlatova, na papírovém ubrousku necháme okapat od oleje, ozdobíme dílky citronu a podáváme s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy