Porce kapra potřené směsí z oleje, žloutků a mleté papriky, opečené dorůžova, podávané s bramborovým salátem.
Ingredience:
1 kg | kapra |
100 g | másla |
3 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | pálivé papriky |
2 ks | žloutků |
sůl | |
Na salát: | |
800 g | vařených brambor |
100 g | vařené mrkve |
100 g | vařeného celeru |
2 lžíce | nasekané pažitky |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
8 ks | ředkviček |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl | |
Na ozdobení: | |
plátky okurky a pomeranče | |
hlávkový salát | |
petrželka |
Postup:
1. Očištěného kapra omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce (podkovy) asi 2,5 – 3 cm široké, po obou stranách osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
2. Žloutky s olejem a mletou pálivou paprikou rozšleháme, směsí potřeme porce kapra a po obou stranách je na rozehřátém másle opečeme dorůžova
3. Brambory, mrkev, celer i ředkvičky nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nadrobno a vše spolu s na jemno nasekanou pažitkou, olejem, špetkou pepře, solí a podle chuti citronové šťávy důkladně promícháme a necháme 20 minut v chladu odležet
4. Před podáváním ozdobíme salát i rybu petrželkou, listy hlávkového salátu, plátky okurky a pomeranče.