V alobalu upečené porce kapra, přelité přelivem ze sýru žervé, smetany, nastrouhaného křenu, oleje a soli.
Ingredience:
4 ks | porce kapra |
1 ks | citrónu |
2 lžíce | oleje |
alobal | |
sůl | |
Na přeliv: | |
180 g | sýru žervé |
4 lžíce | jemně nastrouhaného křenu |
2 lžíce | oleje |
smetana dle chuti | |
sůl |
Postup:
1. Porce kapra si očistíme, osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a potřeme olejem, takto připravené porce kapra zabalíme pevně do alobalu
2. Zabaleného kapra v alobalu položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C asi na 20 minut 3. Mezitím si připravíme křenový přeliv rozmícháním sýru žervé se smetanou, nastrouhaným křenem, olejem a špetkou soli, hustotu přelivu si určíme samy, podle toho kolik přidáme smetany
4. Hotové měkké porce kapra servírujeme přelité křenovým přelivem.