REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po novohradsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkovy z kapra potřené česnekem, obalené v paprice a mouce, opečené na oleji.


Ingredience:
500 gočištěného kapra
35 ghrubé mouky
12 gčesneku
3 gpapriky
olej
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra nakrájíme příčně na podkovy asi 2 cm široké
2. Rybí maso potřeme česnekem utřeným se solí, pak je obalíme v mouce smíchané s paprikou (2 díly sladké a 1 díl pálivé)
3. Připravené, obalené porce masa pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

Doporučení:

Takto připraveného kapra servírujeme s chlebem nebo různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy