REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr podle receptu z Maďarska. Opečené rybí maso zalité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporce kapra
2 ksbílky
100 goleje
sůl
Na omáčku:
250 gkečupu
30 gcukru
1 dlčerveného vína
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Porce kapra osolíme a na oleji opečeme dorůžova
2. Upečenou rybu vyjmeme a necháme vychladnout
3. Do šťávy přidáme kečup, víno, citrónovou šťávu a cukr, zamícháme a necháme projít varem
4. Na talíři jednotlivé porce kapra zalijeme omáčkou a posypeme drobně pokrájeným bílkem.

Doporučení:

Takto připravenou rybu podáváme studenou s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy