Recept inspirovaný čínskou kuchyní. Maso servírované pomocí kotlíku na fondue.
Ingredience:
500 g | zadního hovězího masa |
4 ks | menší červené papriky |
1 ks | menšího celeru |
1 ks | vejce |
1 lžička | solamylu |
sójová omáčka | |
mletý pepř | |
sůl | |
olej na opékání |
Postup:
1. Očištěný maso a celer nakrájíme na hranolky, papriky na proužky
2. Vejce rozmícháme se solamylem, osolíme, opepříme a promícháme s masem
3. Vše rozdělíme na čtyři porce do misek
4. V kotlíku na fondu rozehřejeme olej a opatrně ho umístíme na hořák do středu stolu 5. Na vidličkách pak opékáme vždy kousek papriky, kousek masa a hranolek celeru, opečené porce pokapeme sójovou omáčkou.
Podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.