REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kantonské maso jako fondue

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept inspirovaný čínskou kuchyní. Maso servírované pomocí kotlíku na fondue.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa
4 ksmenší červené papriky
1 ksmenšího celeru
1 ksvejce
1 lžičkasolamylu
sójová omáčka
mletý pepř
sůl
olej na opékání

Postup:

1. Očištěný maso a celer nakrájíme na hranolky, papriky na proužky
2. Vejce rozmícháme se solamylem, osolíme, opepříme a promícháme s masem
3. Vše rozdělíme na čtyři porce do misek
4. V kotlíku na fondu rozehřejeme olej a opatrně ho umístíme na hořák do středu stolu 5. Na vidličkách pak opékáme vždy kousek papriky, kousek masa a hranolek celeru, opečené porce pokapeme sójovou omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy