REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kantonská rýže II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm původem z Číny již získal popularitu téměř v celé Evropě. Je to vařená rýže promíchaná se slepičím masem, šunkou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvařeného slepičího masa
400 grýže
200 gšunky
160 gvejce
160 goleje
80 gsterilované kapie
80 gcibule
80 gpórku
40 gčerstvých žampiónů
mletý černý pepř
petrželka
vegeta
voda
sůl

Postup:

1. Rýži propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak ji zcedíme a necháme důkladně okapat
2. Na plátky nakrájené žampióny podusíme na lžíci másla
3. V hluboké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej a vlijeme do něj rozšlehaná a mírně osolená vejce, lehce je rozmícháme a usmažíme
4. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený pórek, dopředu uvařené slepičí maso, šunku a podušené plátky žampiónů
5. Směs promícháme s vařenou rýží, ochutíme solí, mletým pepřem, vegetou a dobře promícháme, prohřátý pokrm odstavíme ze zdroje tepla
6. Jednotlivé porce servírujeme posypané na jemno nasekanou petrželovou natí a zdobíme sterilovanou kapií.

Doporučení:

Do směsi můžeme ještě přimíchat sterilovanou kukuřici a hrášek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy