REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanelony se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Canelloni (česky kanelony) – plněné nudlové závitky z Itálie.


Ingredience:
Na těsto:
180 ghladké mouky
1 ksvejce
mouka na pomoučení válu
máslo na potírání
voda
sůl
Náplň:
200 gsýra ricotta (nebo tužšího tvarohu)
1 ksvelkého vejce
2 lžícestrouhaného parmazánu
strouhaný muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z mouky a vajíčka vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále ho vyválíme na tenčí plát
3. Z plátu pak vykrajujeme čtverce o velikosti 8×8 cm
4. Tyto čtverce uvaříme v mírně osolené vodě
5. Čerstvě uvařené těsto pak položíme na ubrousek a potíráme různými náplněmi, pak těsto zavineme do tvaru trubičky
6. Naplněné kanelony pak klademe na vymazaný plech nebo zapékací misku
7. Trubičky potřeme máslem, případně zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě, na 170 °C, cca 15-20 minut. Sýrová náplň: Všechny přísady promícháme, osolíme a okořeníme.

Poznámka:

V Itálii se připravuji 3 druhy kanelonů:- čtverečky nebo obdélníčky z vaječného nudlového těsta (9×12 cm), po uvaření se plní různými dobře ochucenými náplněmi, stočí v závitky, pokapou řídkou bešamelovou omáčkou nebo trochou vývaru, posypou strouhaným sýrem a zapečou- průmyslově vyráběné „suché trubičky“, které se po uvaření naplní nádivkou malou lžičkou- malé tenké palačinky, plněné různými náplněmi, stočené a zapečené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy