Kolečka rohlíků potřená ochuceným sýrem, obložená mandlí a kapií.
Ingredience:
Rozpis asi na 40 kusů: | |
250 g | měkkého tvarohu |
40 ks | kousků naložené červené kapie |
20 ks | slaných pražených mandlí |
6 ks | rohlíků |
1 ks | balené lučiny |
2-3 lžíce | smetany 33 % |
menší svazek čerstvého kopru | |
čerstvě drcený pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kopr opláchneme, osušíme, otrháme lístky, ty posekáme
2. Kapie vyjmeme z nálevu a necháme je okapat, větší kousky nakrájíme na menší řezy
3. Tvaroh utřeme spolu s lučinou, smetanou a solí, do hladkého krému vmícháme nasekané lístky kopru, necháme v lednici ztuhnout
4. Rohlíky nakrájíme na kolečka, naskládáme je na plech a krátce je rozpečeme v troubě
5. Na vychladlé pečivo naneseme sýr, každou kanapku ozdobíme polovinou mandle a proužkem kapie, sypeme čerstvě namletým černým pepřem.
Ochucený sýr z lučiny, tvarohu a smetany můžeme nahradit libovolným měkkým sýrem. Lučinou s kozím sýrem, ricottou, tvarohem s mascarpone …
Poznámka:Kanapky: Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Jsou to malé kousky rohlíků, toastů či sušenek ozdobené různými ingrediencemi.