REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanapky s papričkami jalapeño

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýrové krekry potřené máslem a obložené sýrem, ostrými papričkami a lístky rozmarýnu. Jednohubky skvělé na silvestrovský stůl.


Ingredience:
Rozpis na cca 20 ks:
20 kssýrových krekrů
20 ksplátků tvrdého sýra (ementálu, primátoru ...)
5 kssterilovaných papriček jalapeño (lze nahradit: kulatými feferonkami)
3 kssnítky rozmarýnu
2 lžičkymásla
1 lžičkacitronové šťávy
kůra z 1 ks citrónu

Postup:

1. Citrón důkladně omyjeme nejlépe kartáčkem, osušíme, škrabkou okrájíme žlutou část kůry
2. Papričky vytáhneme z nálevu, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kolečka
3. Změklé máslo vymícháme s trochou citrónové šťávy a potřeme jím lehce jednu stranu krekrů
4. Sýr nakrájený na menší kostky poklademe na potřené krekry, dále poklademe kolečka paprik a zdobíme citrónovou kůrou a snítkou rozmarýnu.

Doporučení:

Kanapky můžeme ještě doplnit o vypeckované olivy.

Poznámka:

Kanapky: Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Jsou to malé kousky rohlíků, toastů či sušenek ozdobené různými ingrediencemi. Paprička jalapeño: Pochází z Jižní Ameriky, má oblý tvar, kulatou špičku, masitou dužninu a pěstuje se ve žlutém, červeném a zeleném „provedení“ Je středně pálivá, používá se do polévek, omáček, dušených mas, zálivek a nádivek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy