Sýrové krekry potřené máslem a obložené sýrem, ostrými papričkami a lístky rozmarýnu. Jednohubky skvělé na silvestrovský stůl.
Ingredience:
Rozpis na cca 20 ks: | |
20 ks | sýrových krekrů |
20 ks | plátků tvrdého sýra (ementálu, primátoru ...) |
5 ks | sterilovaných papriček jalapeño (lze nahradit: kulatými feferonkami) |
3 ks | snítky rozmarýnu |
2 lžičky | másla |
1 lžička | citronové šťávy |
kůra z 1 ks citrónu |
Postup:
1. Citrón důkladně omyjeme nejlépe kartáčkem, osušíme, škrabkou okrájíme žlutou část kůry
2. Papričky vytáhneme z nálevu, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kolečka
3. Změklé máslo vymícháme s trochou citrónové šťávy a potřeme jím lehce jednu stranu krekrů
4. Sýr nakrájený na menší kostky poklademe na potřené krekry, dále poklademe kolečka paprik a zdobíme citrónovou kůrou a snítkou rozmarýnu.
Kanapky můžeme ještě doplnit o vypeckované olivy.
Poznámka:Kanapky: Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Jsou to malé kousky rohlíků, toastů či sušenek ozdobené různými ingrediencemi. Paprička jalapeño: Pochází z Jižní Ameriky, má oblý tvar, kulatou špičku, masitou dužninu a pěstuje se ve žlutém, červeném a zeleném „provedení” Je středně pálivá, používá se do polévek, omáček, dušených mas, zálivek a nádivek.