Celozrnné krekry nebo rohlíky potřené směsí z fety, černých oliv a rukoly, zdobené lístky rukoly.
Ingredience:
Rozpis asi na 30 kusů: | |
250 g | fety |
100 g | rukoly |
30 ks | celozrnných kekrů nebo 5 ks celozrnných rohlíků |
3 ks | stouržky česneku |
6 lžic | olivového oleje |
velká hrst černých oliv bez pecek | |
čerstvě namletý pepř |
Postup:
1. Rukolu opláchneme, necháme důkladně okapat, pak ji natrháme na menší kousky, olivy necháme okapat v sítku, rohlíky nakrájíme vyšší kulaté řezy a rozložíme na tác
2. Fetu nadrobíme do mísy, přidáme jemně pokrájené olivy, prolisovaný česnek a čerstvě umletý pepř, vše promícháme a spojíme vidličkou
3. Do směsi vmícháme polovinu natrhaných lístků rukoly a směs naneseme vidličkou na krekry nebo kolečka pečiva
4. Kanapky zdobíme zbylými lístky rukoly.
Rukola: Z botanického hlediska se řadí mezi salátové byliny. Kdysi hojně rostla na opuštěných zahradách. Mladé lístky mají ostře kořeněnou chuť a ta zvýrazní mnohá jídla.