REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanapky s fetou a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celozrnné krekry nebo rohlíky potřené směsí z fety, černých oliv a rukoly, zdobené lístky rukoly.


Ingredience:
Rozpis asi na 30 kusů:
250 gfety
100 grukoly
30 kscelozrnných kekrů nebo 5 ks celozrnných rohlíků
3 ksstouržky česneku
6 lžicolivového oleje
velká hrst černých oliv bez pecek
čerstvě namletý pepř

Postup:

1. Rukolu opláchneme, necháme důkladně okapat, pak ji natrháme na menší kousky, olivy necháme okapat v sítku, rohlíky nakrájíme vyšší kulaté řezy a rozložíme na tác
2. Fetu nadrobíme do mísy, přidáme jemně pokrájené olivy, prolisovaný česnek a čerstvě umletý pepř, vše promícháme a spojíme vidličkou
3. Do směsi vmícháme polovinu natrhaných lístků rukoly a směs naneseme vidličkou na krekry nebo kolečka pečiva
4. Kanapky zdobíme zbylými lístky rukoly.

Poznámka:

Rukola: Z botanického hlediska se řadí mezi salátové byliny. Kdysi hojně rostla na opuštěných zahradách. Mladé lístky mají ostře kořeněnou chuť a ta zvýrazní mnohá jídla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy