REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaový chlebíček s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený tvarohovým krémem a pokladený višněmi, zdobený krémovými pusinkami, posypaný kakaem.


Ingredience:
Na korpus:
100 gkrupicového cukru
90 ghladké mouky
60 gtuku Hery
30 gkakaa
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
1 lžičkakypřicího prášku
špetka soli
tuk na formu
Na náplň:
200 gmascarpone
150 gměkkého tvarohu
70 gmoučkového cukru
1 ksvišňového kompotu
3 plátkyželatiny
3 lžícekakaa
250 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a z bílků, soli i cukru připravíme pevný sníh, obě hmoty propojíme, vmícháme prosátou hladkou mouku s kakaem a kypřicím práškem, nakonec přidáme rozpuštěný tuk
2. Těsto vlijeme do vymazané chlebíčkové formy, dáme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut, pak necháme vychladnout
3. Mascarpone rozmícháme s tvarohem a cukrem, želatinu necháme nabobtnat, pak ji vyždímáme, v malém množství smetany zahřejeme, když se rozpustí, promícháme ji s trochou tvarohového krému, pak přidáme zbylý krém a do tuha vyšlehanou zbylou smetanu
4. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na 3 pláty, spodní dva pláty potřeme krémem a poklademe odkapanými višněmi, pak chlebíček sesadíme, po celém povrchu potřeme krémem a ze zbylého krému na něm uděláme ozdobné pusinky
5. Potom chlebíček vložíme do lednice ztuhnout a před servírováním poprášíme kakaem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy