Piškotový korpus potřený tvarohovým krémem a pokladený višněmi, zdobený krémovými pusinkami, posypaný kakaem.
Ingredience:
Na korpus: | |
100 g | krupicového cukru |
90 g | hladké mouky |
60 g | tuku Hery |
30 g | kakaa |
4 ks | vajec |
1 ks | vanilkového cukru |
1 lžička | kypřicího prášku |
špetka soli | |
tuk na formu | |
Na náplň: | |
200 g | mascarpone |
150 g | měkkého tvarohu |
70 g | moučkového cukru |
1 ks | višňového kompotu |
3 plátky | želatiny |
3 lžíce | kakaa |
250 ml | smetany ke šlehání |
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a z bílků, soli i cukru připravíme pevný sníh, obě hmoty propojíme, vmícháme prosátou hladkou mouku s kakaem a kypřicím práškem, nakonec přidáme rozpuštěný tuk
2. Těsto vlijeme do vymazané chlebíčkové formy, dáme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut, pak necháme vychladnout
3. Mascarpone rozmícháme s tvarohem a cukrem, želatinu necháme nabobtnat, pak ji vyždímáme, v malém množství smetany zahřejeme, když se rozpustí, promícháme ji s trochou tvarohového krému, pak přidáme zbylý krém a do tuha vyšlehanou zbylou smetanu
4. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na 3 pláty, spodní dva pláty potřeme krémem a poklademe odkapanými višněmi, pak chlebíček sesadíme, po celém povrchu potřeme krémem a ze zbylého krému na něm uděláme ozdobné pusinky
5. Potom chlebíček vložíme do lednice ztuhnout a před servírováním poprášíme kakaem.