REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaová roláda bez mouky se šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychle připravená roláda z kakaa, cukru, žloutků a sněhu z bílků, upečená v troubě, plněná šlehačkou a borůvkami.


Ingredience:
4 ksvejce
3 lžícecukru
2 lžícekakaa
1 kelímekšlehačky
máslo
borůvky
papír n a pečení

Postup:
  1. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
  2. Do sněhu postupně vmícháme žloutky, kakao a cukr, měla by nám vzniknout lehká nadýchaná hmota
  3. Na plech vyložený papírem na pečení potřeným máslem vylijeme připravené těstíčko
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 až 15 minut
  5. Upečené těsto hned překlopíme na čistou utěrku, sloupneme pečicí papír, ale necháme ho ležet na těstě, roládu svineme a necháme vychlednout
  6. Šlehačku ušleháme dotuha
  7. Vychladlou roládu opatrně rozmotáme, potřeme šlehačkou, obložíme malinami a opět zamotáme
  8. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy