Opečená marinovaná kachní stehna, podušená na šalotce a slanině, v hroznovém víně a dalších ingrediencích doměkka.
Ingredience:
4 ks | kachních stehen |
200 g | šalotky |
200 g | červeného a zeleného hroznového vína |
50 g | oravské slaniny |
2 lžíce | hladké mouky |
1-2 lžíce | solamylu |
250 ml | kuřecího vývaru |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
250 ml | červeného vína |
100 g | šalotky |
1-2 ks | bobkového listu |
1 ks | snítky rozmarýnu |
1 ks | stroužku česneku |
2 ks | kuliček černého pepře |
3 ks | kuliček nového koření |
Postup:
1. Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do mísy dáme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkové listy, na jemno nasekaný rozmarýn, nové koření, černý pepř, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, vše promícháme a povaříme
3. Povařenou marinádou přelijeme kachní maso a necháme alespoň 1 hodinu odležet
4. Oravskou slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji
5. Kachní stehna vyndáme z marinády, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, opečeme je ve výpeku ze slaniny dozlatova, přidáme na drobno nakrájenou šalotku a krátce vše zvolna podusíme
6. Marinádu propasírujeme, přilijeme společně s vývarem ke kachně, přidáme opečenou slaninu a přiklopené dusíme doměkka (asi 45 minut) v troubě při 180 °C.
7. Nakonec do omáčky vložíme omyté hroznové víno, dochutíme solí i pepřem, zahustíme solamylem a provaříme.
Podáváme s vařenými bramborami.