REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená z kostí, odřezků a rosolu z kachny, mrkve, cibule a kuřecího vývaru, vhodná jako příloha například ke konfitované kachně.


Ingredience:
kosti, odřezky a rosol (sádlo) z kachny
1 lnejlépe čerstvého drůbežího vývaru
1-2 ksmrkve
1 ksvětší ciibule
1 lžícejíšky
voda
sůl

Postup:

1. Do většího hrnce dáme trochu kachního sádla, přidáme odřezky a kosti, restujeme do zlatavé barvy
2. Přidáme očištenou a na kostičky nakrájenou zeleninu, dáme restujeme
3. Přilijeme 1 l kuřecího vývaru, vaříme cca 1 hodinu, v případě potřeby přidáme ještě vodu
4. Přes jemné sítko vývar scedíme, přidáme 1 lžíci jíšky a ještě 30 minut omáčku provaříme.

Doporučení:

Touto omáčkou podléváme například konfitovanou kachnu.

Poznámka:

Jíšku si již dnes můžeme koupit, nebo také připravit doma: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy