Omáčka připravená z kostí, odřezků a rosolu z kachny, mrkve, cibule a kuřecího vývaru, vhodná jako příloha například ke konfitované kachně.
Ingredience:
kosti, odřezky a rosol (sádlo) z kachny | |
1 l | nejlépe čerstvého drůbežího vývaru |
1-2 ks | mrkve |
1 ks | větší ciibule |
1 lžíce | jíšky |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Do většího hrnce dáme trochu kachního sádla, přidáme odřezky a kosti, restujeme do zlatavé barvy
2. Přidáme očištenou a na kostičky nakrájenou zeleninu, dáme restujeme
3. Přilijeme 1 l kuřecího vývaru, vaříme cca 1 hodinu, v případě potřeby přidáme ještě vodu
4. Přes jemné sítko vývar scedíme, přidáme 1 lžíci jíšky a ještě 30 minut omáčku provaříme.
Touto omáčkou podléváme například konfitovanou kachnu.
Poznámka:Jíšku si již dnes můžeme koupit, nebo také připravit doma: Jíška.