REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní nudličky s ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky kachních prsou obalené v solamylu, orestované ve woku spolu se zeleninou a kostkami ananasu, dochucené sladkou omáčkou.


Ingredience:
400 gkachních prsíček
200 gananasu
1-2 lžícesolamylu
4 ksjarní cibulky
4 ksšalotky
2 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
olej na restování
Na omáčku:
4 lžícesuchého bílého vína
2 lžícesójové omáčky
1 lžícepovidel
1 lžícemedu

Postup:

1. Kachní prsíčka důkladně očištěná a zbavená kůže a tuku nakrájíme přes vlákno na dlouhé nudličky, ty pečlivě obalíme v solamylu
2. Připravíme si sladkou omáčku; do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme švestková nebo hrušková povidla, med a sójovou omáčku, všechny přísady důkladně promícháme, směs chvíli povaříme na mírném zdroji tepla, aby se všechny složky omáčky dobře propojily
3. Šalotky a česnek oloupeme, cibulky a mrkev pečlivě očistíme, šalotky nakrájíme na měsíčky, česnek na středně silné plátky, cibulky a mrkev na menší špalíky, dužinu ananasu pokrájíme na drobnější kostky
4. Ve woku na rozpáleném oleji zprudka orestujeme kachní nudličky obalené v solamylu, přidáme pokrájené šalotky s mrkví, když mrkev částečně změkne, vmícháme česnek, cibulku a ananas, zelenina by měla být důkladně prohřátá, ale zůstat křupavá
5. Nakonec pokrm dochutíme připravenou sladkou omáčkou a necháme krátce povařit.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například dušenou jasmínovou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy