Opečené kousky masa dušené na cibulovém základě s kysaným zelím a vínem doměkka.
Ingredience:
800 g | kachních prsou |
400 g | kysaného zelí |
100 ml | bílého vína |
2 lžičky | kmínu |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | mleté papriky |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | velké cibule |
mletý pepř | |
vývar na podlévání | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kachní prsa pečlivě očistíme, nakrájíme na větší kousky (asi jako medailonky), cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky
2. V kastrolu s rozehřátým sádle zprudka opečeme maso dozlatova, vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme do zlatohněda nakrájenou cibuli, pak vmícháme mletou papriku a podlijeme trochou vývaru
3. Do základu vrátíme opečené kousky masa, osolíme, opepříme, přidáme kmín a pod pokličkou zvolna dusíme do téměř měkka, podle potřeby za občasného přilévání vývaru 4. Pak zahustíme šťávu hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, přidáme pokrájené kysané zelí, protlak, víno a vše dovaříme doměkka
5. Na talíři můžeme guláš přelít trochou sladké smetany a podáváme s knedlíkem.