REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky masa dušené na cibulovém základě s kysaným zelím a vínem doměkka.


Ingredience:
800 gkachních prsou
400 gkysaného zelí
100 mlbílého vína
2 lžičkykmínu
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesádla
1 lžícemleté papriky
1 lžícehladké mouky
1 ksvelké cibule
mletý pepř
vývar na podlévání
voda
sůl

Postup:

1. Kachní prsa pečlivě očistíme, nakrájíme na větší kousky (asi jako medailonky), cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky
2. V kastrolu s rozehřátým sádle zprudka opečeme maso dozlatova, vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme do zlatohněda nakrájenou cibuli, pak vmícháme mletou papriku a podlijeme trochou vývaru
3. Do základu vrátíme opečené kousky masa, osolíme, opepříme, přidáme kmín a pod pokličkou zvolna dusíme do téměř měkka, podle potřeby za občasného přilévání vývaru 4. Pak zahustíme šťávu hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, přidáme pokrájené kysané zelí, protlak, víno a vše dovaříme doměkka
5. Na talíři můžeme guláš přelít trochou sladké smetany a podáváme s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy