Bílý jogurt těsto odlehčí a pak pěkně vláčné. Velkou výhodou je, že na tento dezert můžeme použít čerstvé, ale také kompotované ovoce.
Ingredience:
500 g | ovoce (jablka, hrušky, slívy, meruňky...) |
250 g | polohrubé mouky |
200 g | bílého jogurtu |
150 g | cukru |
150 ml | mléka |
150 ml | oleje |
2 ks | vejce |
1 sáček | prášek do pečiva |
moučkový cukr | |
mletá skořice | |
máslo na vymazání plechu |
Postup:
- Vejce, cukr, olej ušleháme.
- Mouku, jogurt, prášek do pečiva, mléko promícháme s ušlehanými vejci, vypracujeme těsto.
- Ovoce oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na vymazaný plech máslem nalijeme těsto, rozprostřeme a poklademe kousky ovoce.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Vychladnutý koláč nakrájíme na kostky a posypeme skořicí a moučkovým cukrem.
Text i foto: D.M.