REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový dort s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý dort připravený z Bebe sušenek, másla, kompotového ovoce, smetany …. a jogurtovo-tvarohové náplně.


Ingredience:
Na korpus:
200 gBeBe sušenek
100 gmásla
špetka skořice
olej na vymazání dortové formy
Na náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
150 mlpodmásli
2 plechovkymeruněk nebo jahod, broskví, ananasu ... (á 425 ml)
250 gplnotučného jogurtu
100 gměkkého tvarohu
90 gmoučkového cukru
6 ksplátků želatiny
nastrouhaný kokos nebo kokosové hoblinky na ozdobu

Postup:

1. Nadrobno rozdrcené BeBe sušenky zpracujeme s rozpuštěným máslem a skořicí do hmoty, tu vtlačíme na dno vymaštěné dortové formy o velikosti 26 cm, korpus necháme v lednici ztuhnout
2. Jogurt rozmícháme spolu s tvarohem, podmáslím a cukrem
3. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě, pak je vymačkáme a zahřejeme jen v malém množství vody, když se rozpustí, vmícháme je do jogurtové směsi
4. Smetanu vyšleháme do tuha, když jogurtová hmota začne želírovat, vmícháme ji do ní
5. Na ztuhlý korpus rozetřeme krém a rozprostřeme okapané ovoce, dort necháme v lednici přes noc ztuhnout
6. Jednotlivé porce jogurtového dortu ozdobíme kompotovým ovocem a nastrouhaným kokosem, případně ještě lístkem máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy