REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový cacik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucený jogurt vhodný jako příloha k pikantním pokrmům.


Ingredience:
600 gplnotučného bílého jogurtu
1 ksvelké salátové okurky
3-4 ksstroužky česneku
3 lžíceolivového oleje
2 lžícenasekané meduňky
2 lžícenasekaného kopru
1/2 lžičkysladké mleté papriky
sůl
snítky kopru a meduňky na ozdobu
mletá peprika na ozdobu

Postup:

1. Oloupaný okurek nastrouháme na hrubo
2. Nastrouhaný okurek osolíme, dáme do síta na 60 minut, pak tekutinu vymačkáme, část vody uschováme
3. Do jogurtu zamícháme odkapaný okurek, prolisovaný česnek, usekané bylinky a 2 lžíce olivového oleje, vše důkladně promícháme
4. Hustý ochucený jogurt rozředíme několika lžícemi vody z okurku
5. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem, dáme do lednice vychladit.
6. Těsně před podáváním jednotlivé porce pokapeme zbylým olejem a zdobíme červenou mletou paprikou a snítky kopru a meduňky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy