Ochucený jogurt vhodný jako příloha k pikantním pokrmům.
Ingredience:
600 g | plnotučného bílého jogurtu |
1 ks | velké salátové okurky |
3-4 ks | stroužky česneku |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | nasekané meduňky |
2 lžíce | nasekaného kopru |
1/2 lžičky | sladké mleté papriky |
sůl | |
snítky kopru a meduňky na ozdobu | |
mletá peprika na ozdobu |
Postup:
1. Oloupaný okurek nastrouháme na hrubo
2. Nastrouhaný okurek osolíme, dáme do síta na 60 minut, pak tekutinu vymačkáme, část vody uschováme
3. Do jogurtu zamícháme odkapaný okurek, prolisovaný česnek, usekané bylinky a 2 lžíce olivového oleje, vše důkladně promícháme
4. Hustý ochucený jogurt rozředíme několika lžícemi vody z okurku
5. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem, dáme do lednice vychladit.
6. Těsně před podáváním jednotlivé porce pokapeme zbylým olejem a zdobíme červenou mletou paprikou a snítky kopru a meduňky.