Upečené piškotové těsto potřené jogurtovým a smetanovým krémem, pokladené mandarinkami, přelité dortovým želé.
Ingredience:
Na těsto: | |
150 g | polohrubé mouky |
130 g | cukru |
100 g | másla |
4 ks | vajec |
2 ks | žloutků |
tuk na plech | |
Na jogurtový krém: | |
800 g | jogurtu |
150 g | cukru |
20 g | práškové želatiny |
200 ml | pomerančového džusu |
Na smetanový krém: | |
2 sáčky | vanilkového cukru |
1 sáček | práškové želatiny |
250 ml | smetany ke šlehání |
2 ks | bílků |
Na dohotovení: | |
1 sáček | čirého dort-želé v prášku |
600 g | mandarinek |
Postup:
1. Ušleháme do pěny vejce a žloutky s cukrem, přimícháme polohrubou mouku, změklé máslo, těsto nalijeme na vymazaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut), necháme vychladnout
2. Pak z alobalu vytvoříme vyšší manžetu, kterou obtočíme upečený piškot
3. Želatinu zalijeme polovinou džusu, necháme nabobtnat, rozpustíme v mikrovlnce a přidáme do jogurtu smíchaného se zbylým džusem a cukrem, nalijeme na korpus a necháme ztuhnout
4. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a s práškovou želatinou vmícháme do vyšlehané smetany s 1 vanilkovým cukrem 5. Smetanový krém rozetřeme na jogurtový krém, dáme ztuhnout, potom poklademe mandarinkami a přelijeme dort-želé připraveným podle návodu.